Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fonott bútorokról

Elkészítés

Valamennyi termékünk gondos kézi munkával készül, melynek elsajátítása több száz éve szülőről gyermekre száll.

Felület kezelés

Fonott és hasonló anyagokból készült bútorok, kiegészítők vásárlásánál nagyon fontos figyelembe venni a termékek felület kezelését.

Ha az anyag használatát tekintve nem megfelelően van pácolva, lakkozva vagy festve akkor sajnálatos módon az élettartama megrövidül és az idő múlásával a külalakja is „megfakul” !

Napjainkban a cégek, lakkozás és festés területén nem kínálnak nagy választékot, és ha mégis találnak ilyet, akkor azok a „mártásos-csepegtetős” eljárást alkalmazzák. Ez azt jelenti, hogy a kész terméket egy erre a célra használt lakkal, festékkel ill. egyéb anyaggal feltöltött kádba beleeresztik, megmártják benne és kihúzás után a felesleges anyagot lecsepegtetik.

Ez egy viszonylag gyors és munkaerő takarékos eljárás, de ha valaki igényes a megvásárolt terméke külalakjára, akkor látni fogja, hogy a végeredmény közel sem szép főleg az elfolyások, de a nem egyenletes festékeloszlás, rétegvastagság és cseppekben történő megszáradás illetve lepattogás miatt.

Saját termékeinket úgy kezeljük és készítjük elő, hogy a megterhelő, rendszeres használatot is jól bírják, és ezen felül az udvari, fürdőszobai és egyéb olyan termékeket, amiket hőmérséklet és páraingadozás ér esetleg ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, külön ennek megfelelően pácolunk és lakkozunk.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a fent említett festési technológiával szemben minden bútorunkat és kiegészítőnket kizárólag precízen kézzel festjük!

Teherbírás - élettartam

Mit mérlegeljünk még a vásárlásnál?

A széles választék egyben a minőség "sokszínűségét" is jelzi. A vásárlás előtt érdemes hát alaposan feltérképezni a piacot.

Fontos szempont a bútor stabilitása!

Jó tudni, hogy a RATTAN bútoroknak, amik szintén szépek lényegesen kisebb a teherbírása, mint a fonással díszített és erősített fából készült társaiké.

De az utóbbi kategóriában is figyelmesen válogassák meg, hogy milyen termék mellett döntenek végül.

Mindenki hosszú távra szeretné magáénak tudni a megvásárolt termékeket, de sajnos itt általában az a jellemző, hogy a vásárlók inkább az árat veszik figyelembe, ami természetesen fontos, viszont ez a döntés nagyban befolyásolhatja a minőséget és az élettartamot.

A futószalagon, nagyüzemi gyártással készült termékeket a cégek mindenképp olcsóbban tudják adni, de ezeknek a minősége, kivitelezése és élettartama közel sem olyan, mint a gondos kézi munkával készült termékeké.

Karbantartás

A fonott bútorok tulajdonságai közé tartozik, hogy erősek és tartósak, viszont mivel természetes anyagból készülnek, így mindenképp nagyon szükséges az alábbi karbantartások időszakos elvégzése!

Természetes, könnyen tisztíthatók. Látszólagos törékenységük ellenére hosszú életűek. Fűtetlen helyiségben is kibírják a telet, csupán a huzamosabb nedvességtől kell óvni őket.

Tisztításuk tekintetében elég egy kevés citromos vízzel (vízben feloldott citrompótló) vagy sós ill. szalmiákszeszes vízzel alaposan áttörölni .

Aki ezekben a természetes anyagokban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítse le, és hagyja megszáradni. A nehezen elérhető részekhez használjon fogkefét.

A frissen készült termékek, és a fűtött lakásban tartott és a tűző napon kint hagyott fonott bútor nedvességét is biztosítani kell. Minden hónapban (új termékek esetén hetente) enyhén permetezzük meg vízzel minden részét! Amennyiben ez elmarad úgy előfordulhat, hogy a vesszők vágott vége kiszárad, és időközönként apró porszerű anyagot találunk a bútor alatt! Ez rövidtávon nem okoz gondot, a termék nem sérül meg, de mielőbb el kell végezni a termék nedvesítését, és ezt a továbbiakban rendszeresen meg kell tenni!

Ha évente egyszer feloldott viasszal átdörzsöljük, megóvjuk sok-sok évre a kiszáradástól, továbbá ajánlott a használatból eredően lekopott lakkréteget szükség esetén pótolni!